Asperges Bénédictine met Arista al Forno

Gemiddeld
35min
10 stuks
Aperitiefhapje

Ingredienten

  • 10 groene asperges
  • 10 kwarteleitjes (leg ze een dag van tevoren in de diepvriezer)
  • bloem
  • 1 ei
  • broodkruim
  • olie om te frituren
  • 50 gr Arista al forno Italsalumi
  • bieslook

 

Voor de mousseline

  • 2 eierdooiers
  • 3 dl geklaarde boter
  • citroensap
  • zeezout
  • peper

Deldiche producten

Bereiding

  • Schil de aspergesen blancheer ze kort in kokend water
  • snijd ze in drieën
  • pel de bevroren kwarteleitjes in lauw water
  • haal ze door de bloem, het losgeklopte ei en het broodkruim
  • frituur de eitjes twee minuten in olie op 190°C
  • Klop voor de mousseline de eierdooiers los met een scheutje water
  • voeg er de boter langzaam aan toe en breng op smaak met citroensap, zout en peper
  • snijd de Arista al forno Italsalumi in blokjes en serveer het met de asperges, de mousselinesaus en de kwarteleitjes
  • werk af met gesnipperde bieslook.