Gefrituurde 'Tetilla' met Serranoham en 'Vino tinto frio'

Gemiddeld
30min
2
Aperitiefhapje

Ingredienten

  • 4 dl rode wijn
  • 1,5 dl honing
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 200 gr Queso tetilla (of harde mozzarella of jonge kaas)
  • 5 plakjes Serranoham Valent, in vieren gesneden
  • bloem
  • 1 ei
  • panko (of gewoon broodkruim)
  • olie om te frituren

Deldiche producten

Bereiding

  • Verwarm de wijn en laat er de honing in smelten
  • doe er het sinaasappelsap bij, laat even afkoelen en zet het dan in de vriezer
  • Snijd de kaas in stukjes en rol een plakje Serranoham Valent rond elk stukje
  • maak de rolletjes vast met een cocktailprikker
  • paneer de rolletjes eerst in bloem, dan in het losgeklopte ei en dan in de panko
  • frituur ze krokant in olie op 180° C en laat ze uitlekken op keukenpapier
  • Schraap de bevroren 'Vino tinto frio' met een lepel tot mooie krullen en serveer in een glas met de kaaskroketjes.