Lente Salade

Gemakkelijk
15min
4 personen
Voorgerecht, Hoofdgerecht

Ingredienten

  • 12 groene asperges
  • 4 eetlepels Medline Sweet African Pepper
  • 4 eetlepels ricotta
  • 1 pak affila cress
  • een hand vol soja bonen (diepvries)
  • 2 sneetjes Valent Serrano ham

Voor de dressing

  • 1 dl Arbequina olijfolie
  • een handvol peterselie blaadjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • zwarte peper

Bereiding

  • Snij de topjes van de groene asperges.
  • Blancheer deze 1 minuutje in gezouten water en koel af in ijswater.
  • Maak dunne sliertjes met een dunschiller van de rest van de asperges.
  • Snij de Valent Serrano ham in reepjes

 

  • Blancheer de peterselie 10 seconden in kokend water en laat koud worden in ijswater.
  • Knijp het vocht uit de peterselie.
  • Mix peterselie, Arbequina olijfolie en citroensap heel fijn in een mixer. Smaak af met peper en zout.

 

  • Verdeel alles mooi over 4 borden (zie foto) en besprenkel met peterselie olie.
  • Werk af met ricotta, Medline Sweet African pepper, affila cres en de boontjes.