Slegaham met meloengranité en roquette-olie
Gemiddeld
25min
10 stuks
Aperitiefhapje
Ingredienten
- 1 Galia meloen
- 1 dl Arbequina olijfolie
- een handvol roquettesla
- 10 plakjes Slega Serranoham
- zeezout
Deldiche producten
Bereiding
- Halveer, ontpit en schil de meloen
- snijd het vruchtvlees in stukjes en pureer ze in een blender
- zet de meloenpuree minstens 4 uur in de diepvriezer
- Giet de Arbequina olijfolie in een beker en zet de beker 2 uur in de diepvriezer
- Pureer de roquettesla met de ijskoude olie en giet het mengsel door een fijne zeef
- (de koude olie helpt de groene kleur van de sla te bewaren)
- Schraap de meloengranité los met een lepel
- plooi de Slega Serranoham dubbel en steek hem vast met een cocktailprikker
- leg een lepel meloengranité op de ham en besprenkel met de roquette-olie
- kruid met wat zeezout.