Pernodjelly met venkelpuree, bospaddestoelen en Lomo

Gemiddeld
50min
10 stuks
Aperitiefhapje, Voorgerecht

Ingredienten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 dl Pernod
  • 3 dl water

 

Voor de puree

  • 2 venkelknollen
  • 5 takjes tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt
  • 1 dl Arbequina olijfolie
  • 1 theelepel bloemsuiker
  • zeezout
  • witte peper

Voor de garnituur

  • 20 bospaddestoelen, bruine enoki of shiitakes
  • zeezout
  • 20 dunne plakjes Lomo Ibérico Bellota Pedro Nieto

Deldiche producten

Bereiding

  • Week de gelatine in koud water en knijp hem goed uit
  • breng de Pernod aan de kook met het water, laat een minuut koken en roer er de gelatine door
  • bekleed een rechthoekig bakje met plastiekfolie en giet de Pernodjelly erin
  • laat opstijven in de koelkast
  • Maak de venkel schoon en vouw de knollen samen met de andere ingrediënten in aluminiumfolie
  • leg het pakket 45 minuten in een voorverwarmde oven op 140°C
  • haal het pakket uit de oven en pureer de inhoud in een blender
  • duw de puree door een fijne zeef en laat hem afkoelen
  • gril de schoongemaakte bospaddestoelen en kruid ze met zeezout
  • serveer de venkelpuree met de Pernodjelly, de bospaddestoelen en een plakje Lomo Ibérico Bellota Pedro Nieto.