Aardappeltaart met Parmigiano Reggiano

Gemakkelijk
40min
6
Hoofdgerecht

Ingredienten

  • 1 kg aardappelen
  • 50 gr geraspte Parmigiano Reggiano
  • 50 gr Parmigiano Reggiano vlokken (dunne plakjes)
  • 50 gr boter
  • 200 ml melk
  • 150 gr Mozarella in stukjes
  • 50 gr Mortadella Italsalumi in stukjes
  • 50 gr Cacciatore Italsalumi in stukjes
  • 3 hard gekookte eieren
  • 2 verse eieren
  • 100 gr broodkruim
  • peper en zout

Deldiche producten

Bereiding

  • Kook de aardappelen in veel water
  • verwijder de schil en plet de aardappelen
  • doe de aardappelen in een kookpot en voeg er de melk en de boter aan toe
  • breng voor enkele minuten aan de kook tot je een zacht homogeen mengsel krijgt
  • smaak af met wat peper en zout
  • zet de kookpot van het vuur en voeg de geraspte Parmigiano Reggiano toe samen met de Mozarella, Mortadella Italsalumi, Cacciatore Italsalumi en de hard gekookte eieren
  • meng het geheel samen me de twee verse eieren
  • giet dit mengsel over in een beboterde ovenplaat en maak de bovenkant mooi glad met een houten lepel
  • bedek de bovenkant van de ovenschotel met broodkruim
  • bak dit in een oven op 200° tot het er mooi goudbruin uitziet
  • laat even afkoelen en garneer met de Parmigiano Reggiano vlokken!